fbpx
logo
Szukaj
open close

Tort Pawłowej z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dd1f93b-537e-4fca-a32a-01deb3f6a889
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tort Pawłowej z malinami

Przygotowanie

  • Maliny wkładamy do lodówki
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Białka z solą ubijamy na sztywną pianę
  • Kiedy piana będzie przylegała do rózgi – dodajemy ocet, mąkę oraz słodzik i ubijamy przez ok. 30 sek.
  • Papier do pieczenia lekko skrapiamy wodą
  • Z piany formujemy krążki o średnicy ok. 20 cm (ilość krążków zależy od ilości porcji)
  • Dużą łyżkę wkładamy do wody i wypukłą stroną formujemy wgłębienie w każdym krążku
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie blachę wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Następnie krążki delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i odkładamy do całkowitego ostygnięcia
  • Przed podaniem do każdego wgłębiania w krążku wkładamy maliny i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tortów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Malina (400 g)
  • Jajo białko (90 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Mąka ziemniaczana (6 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tort bezowo-truskawkowy

Tort bezowo-truskawkowy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C W młynku do kawy mielimy cukier Blachę wykładamy papierem do pieczenia (…)

WIĘCEJ >

Tort czekoladowy bez mąki z sosem z owoców jagodowych

Tort Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Boki i dno tortownicy smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia i ponownie (…)

WIĘCEJ >

Bezy z bananami i syropem klonowym

Banany obieramy i kroimy w plasterki Truskawki kroimy na pół (szypułki usuwamy) Piekarnik nagrzewamy do temp. 120 st. C Z (…)

WIĘCEJ >

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Tort mandarynkowy z kremem czekoladowym

Ciasto: Pieczemy 3 takie same ciasta, czyli składniki dzielimy na 3 części Mandarynki gotujemy przez 8 min i zalewamy zimną (…)

WIĘCEJ >