Topinambur z warzywami
Topinambur z warzywami
Przygotowanie
- Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut
- Czekamy do momentu aż wystygnie
- Marchewkę i pietruszkę obieramy
- Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy w niej ugotowany topinambur, podsmażamy przez kilka minut
- Dodajemy warzywa
- Mieszamy
- Przyprawiamy solą i pieprzem
- Przykrywamy pokrywką i dusimy przez kilka minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z topinamburem.
Autor
Lista składników
- Topinambur bulwa (350 g)
- Marchew (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.