Topinambur z grzybami

Topinambur z grzybami
Przygotowanie
- Cebulę i grzyby kroimy w kostkę
- Czosnek przeciskamy przez praskę
- Topinambur obieramy i kroimy w kostkę
- Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby
- Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur
- Przyprawiamy solą i pieprzem
- Dusimy przez 5 – 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z topinamburem.
Autor
Lista składników
- Topinambur bulwa (350 g)
- Borowik (świeży) (150 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.