Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem
Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem
Przygotowanie
- Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut
- Czekamy do momentu aż wystygnie
- Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu
- Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy przez kilka minut
- Na sam koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i podduszamy przez 2 – 3 minuty
- Podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z topinamburem.
Autor
Lista składników
- Topinambur bulwa (350 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.