fbpx
Szukaj
open close

Tęczowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4236a635-9694-4163-84eb-2ca95952061e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tęczowa sałatka

Przygotowanie

  • Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki
  • Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski
  • Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku
  • Skrapiamy warzywa i mieszamy
  • Przygotowujemy sos: miąższ awokado i mango miksujemy blenderem z 1 łyżką soku z cytryny na gładką masę
  • Sałatkę doprawiamy solą
  • Przed podaniem polewamy gotowym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Kapusta czerwona (110 g)
  • Kapusta biała (110 g)
  • Awokado (70 g)
  • Marchew (45 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Szatkownica, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę (…)

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. (…)

WIĘCEJ >