fbpx
Szukaj
open close

Tatar z pstrąga z kminkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2806f7d0-3993-4206-8ce2-6fabe5fcbbc4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tatar z pstrąga z kminkiem

Przygotowanie

Tatar z pstrąga

  • Używamy filetów z pstrąga, każdy powinien ważyć ok. 120 g
  • Z filetów odkrawamy skórę i przy pomocy pęsety usuwamy wszystkie ości
  • Połowę filetów kroimy w drobną kostkę
  • Do głębokiej miski wsypujemy przyprawy i słodzik, dodajemy pokrojone filety i dokładnie mieszamy, po czym przenosimy filety do osobnej miski
  • Następnie wkładamy do miski z przyprawami całe filety i kilka razy obracamy, aby dokładnie je obtoczyć w przyprawach, po czym przenosimy filety na talerz
  • Miskę i talerz z filetami przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 12 godz.
  • Po tym czasie zabieramy się za przygotowanie sosu
  • Do sosu wkładamy pokrojone filety i mieszamy
  • Filety w sosie rozkładamy pośrodku talerzy
  • Całe filety kroimy wzdłuż na paski i owijamy nimi filety na talerzach
  • Tatary posypujemy sezamem i podajemy

Sos

  • Cebulę obieramy
  • Cebulę, ogórka, kapary i zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tatarów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Tatar z pstrąga

  • Pstrąg potokowy (świeży) (720 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Kminek mielony (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Sos

  • Twarożek grani (100 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Cebula (5 g)
  • Ogórek kiszony (5 g)
  • Kapary (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tatar wołowy

Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu. Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a (…)

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, (…)

WIĘCEJ >