Tarta z czekoladą
Tarta z czekoladą
Przygotowanie
- Herbatniki wsypujemy do plastikowej torebki i drobno kruszymy
- Do rondla wkładamy połowę tłuszczu i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
- Dodajemy herbatniki i całość dokładnie mieszamy
- Mieszankę mocno wciskamy w spód formy, a następnie wkładamy na ok. 15 minut do lodówki
- Czekoladę łamiemy, wrzucamy do rondla i podgrzewamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
- Dodajemy pozostały tłuszcz i ponownie mieszamy do momentu, aż się rozpuści
- Ściągamy rondel z kuchenki, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy
- Masę wylewamy na spód tarty i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tart.
Opcjonalnie możesz udekorować tartę ulubionymi owocami np. jeżynami i borówkami lub bitą śmietaną.
Autor
Lista składników
- Herbatniki (250 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (220 g)
- Śmietanka kokosowa (200 g)
- Masło (120 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.