Taco z kurczakiem i awokado
Taco z kurczakiem i awokado
Przygotowanie
- Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy
- Sałatę rozdrabniamy
- Pomidory kroimy w plasterki
- Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 20-30 minut, a następnie wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy mięso w garnku na ok. 40 minut
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
- Awokado obieramy, pestkę usuwamy i przenosimy miąższ do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
- Dodajemy majonez, zieleninę oraz sok z limonki i dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencję
- Taco kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Mięso odcedzamy i rozdrabniamy widelcem na kawałki
- Mięso, awokado z majonezem, sałatę oraz pomidory podajemy w osobnych naczyniach i napełniamy taco wg uznania
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Awokado (140 g)
- Taco (muszla) (96 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sałata masłowa (40 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.