Szynka parmeńska z rukolą i pomidorami suszonymi
Szynka parmeńska z rukolą i pomidorami suszonymi
Przygotowanie
- Pomidory kroimy w paski
- Awokado obieramy i kroimy w plastry
- Wszystkie warzywa i szynkę układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a obok kładziemy kromki chleba
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem szynki parmeńskiej.
Opcjonalnie możesz dodać do sałatki ser np. mozzarellę, możesz również zamienić kromki chleba na małe grzanki.
Autor
Lista składników
- Szynka parmeńska (90 g)
- Awokado (70 g)
- Pomidor suszony (60 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Kapary (30 g)
- Rukola (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.