fbpx
Szukaj
open close

Szybki tadżin z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c396304ec-3291-4f0f-bf6a-72091b4b243c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szybki tadżin z cebulą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, przyprawy (szafran, imbir, pieprz i cynamon) i słodzik, mieszamy i podsmażamy na dużym ogniu przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dolewamy wino i cały czas mieszając, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do momentu, aż sos uzyska konsystencję syropu
  • Zawartość patelni przenosimy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z naczynie żaroodporne z piekarnika, ściągamy folię i wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne ok. 5 minut
  • Tadżin posypujemy posiekaną zieleniną i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 14
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cebula (735 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cebulowa frittata

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące krążki cebulowe

Do miski wlewamy maślankę Cebulę obieramy i kroimy na talarki o grubości ok. 5 mm, po czym moczymy w maślance (…)

WIĘCEJ >

Francuska zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i dusimy pod przykryciem (…)

WIĘCEJ >

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do (…)

WIĘCEJ >

Balsamiczny mix cebulowy

Cebule białe kroimy na pół Cebule czerwone kroimy na ósemki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie cebule, dodajemy liść laurowy (…)

WIĘCEJ >