Szybki sos diabelski
Szybki sos diabelski
Przygotowanie
- Grill w piekarniku rozgrzewamy na pełną moc
- Blachę wykładamy folią aluminiową
- Na folii kładziemy cebulki, obrany czosnek i chili, po czym wkładamy blachę do piekarnika i podpiekamy wszystko na brązowo
- Blachę wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
- Wszystkie podpieczone składniki przenosimy do blendera i drobno siekamy
- Pomidorki drobno siekamy i wrzucamy do blendera
- Do blendera dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Cebula szalotka ze szczypiorem (120 g)
- Chili (120 g)
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Czosnek (15 g)
- Sos ostrygowy (10 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.