Szybka zapiekanka z ciecierzycą i szpinakiem
Szybka zapiekanka z ciecierzycą i szpinakiem
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
- Szpinak drobniej kroimy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
- Dodajemy przyprawy (kmin) i czosnek, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy ciecierzycę, dolewamy bulion i sok z cytryny, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 20 minut
- Dodajemy szpinak i przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i gotujemy przez ok. 6-7 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ciecierzycą.
Autor
Lista składników
- Ciecierzyca z puszki (800 g)
- Szpinak (500 g)
- Bulion jarski (300 ml)
- Cebula (210 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Czosnek (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Kmin rzymski (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.