fbpx
Szukaj
open close

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08d2bffb-534d-40cb-af9b-fd4a5c0f164a-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Przygotowanie

  • Indyka kroimy w paseczki
  • Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w paseczki
  • Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy indyka
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy paprykę i szpinak
  • Dodajemy imbir
  • Mieszamy
  • Solimy i pieprzymy
  • Zalewamy mlekiem kokosowym
  • Gotujemy na małym ogniu 15 min
  • Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp.
  • Miksujemy 5-8 sekund
  • Na drugiej czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy zmiksowany kalafior
  • Lekko solimy i podsmażamy tylko tyle żeby był gorący

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kalafior (200 g)
  • Indyk pierś (150 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Indyjskie curry

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma (…)

WIĘCEJ >

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka. Czosnek i imbir (…)

WIĘCEJ >

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). (…)

WIĘCEJ >