Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą
Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą
Przygotowanie
- Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski
- Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory
- Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki
- Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę
- Dodajemy odrobinę soli, świeżo mielony pieprz i posypujemy nasionami słonecznika
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Rzodkiewka (120 g)
- Ser feta (100 g)
- Szpinak (45 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Ocet balsamiczny (3 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.