Szpinak pieczony w papryce
Szpinak pieczony w papryce
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut.
- Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym.
- Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe i chwilę jeszcze smażymy.
- Paprykę wypełniamy szpinakowym farszem i wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Szpinak (80 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Płatki drożdżowe (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.