Szpinak gotowany w mleczku kokosowym
Szpinak gotowany w mleczku kokosowym
Przygotowanie
- Ze szpinaku odrywamy łodyżki, a liście dokładnie myjemy i osuszamy
- Orzechy drobniej siekamy
- Do garnka wlewamy mleko i na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia
- Wkładamy szpinak i cały czas mieszając, gotujemy przez ok. 3-5 minut (gotujemy do momentu, aż szpinak zmięknie, a mleko zgęstnieję)
- Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Szpinak przenosimy do miski i posypujemy orzechami
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szpinakiem.
Autor
Lista składników
- Szpinak (1200 g)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Orzech ziemny (50 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.