Szpinak cytrynowy
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2020/04/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2020/04/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f.jpg)
Szpinak cytrynowy
Przygotowanie
- Myjemy szpinak
- Obieramy i kroimy czosnek
- Rozgrzewamy masło ghee na patelni
- Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty
- Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty
- Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy do szpinaku sok z cytryny i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań ze szpinakiem.
Autor
Lista składników
- Szpinak (450 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.