Szparagowa carbonara
Szparagowa carbonara
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- Boczek kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min
- Dodajemy mleko kokosowe
- Kroimy szparagi na 2 – 3 cm kawałki
- Gotujemy 2 min
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy makaron warzywny, mieszamy
- Nakładamy w głęboki talerz
- Kładziemy na wierzchu żółtko
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Szparag (200 g)
- Kalarepa (165 g)
- Boczek wieprzowy (surowy) (100 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Cebula (50 g)
- Jajo żółtko (20 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.