Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli
Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli
Przygotowanie
- Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę
- Boczek kroimy w kawałki
- Marchew, pietruszkę, obieramy
- Mielimy boczek w maszynce do mięsa
- Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na zmianę z mięsem
- Po zmieleniu lekko solimy i pieprzymy
- Wyrabiamy rękami masę mieloną
- Formujemy kulki wielkości piłeczki ping-pongowej
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięsne kuleczki i podsmażamy przez 4-5 min
- W tym czasie obieramy cebulę, kroimy w piórka
- Dorzucamy cebulę do mięsa
- Przykrywamy pokrywką, dusimy 10 min
- Co jakiś czas mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szparagów.
Autor
Lista składników
- Boczek wieprzowy (surowy) (250 g)
- Szparag (190 g)
- Cebula (155 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.