Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym
Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min)
- Szparagi obieramy
- Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie
- Na patelni rozgrzewamy masło
- Wybijamy 2 jajka i smażymy 3 min
- Ziemniaki nakładamy na talerz, obok kładziemy szparagi
- Na szparagi kładziemy jajko
- Polewamy ziemniaki resztą tłuszczu z patelni
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szparagów.
Autor
Lista składników
- Szparag (380 g)
- Ziemniak młody (300 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.