Szparagi smażone na boczku
Szparagi smażone na boczku
Przygotowanie
- Boczek pokroić w centymetrowe słupki.
- Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz.
- Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół.
- Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok 8 minut, regularnie przewracając Na koniec dodać szczyptę soli.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań ze szparagami.
Autor
Lista składników
- Szparag zielony (360 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.