Szparagi grillowane z warzywami
Szparagi grillowane z warzywami
Przygotowanie
- Cykorię kroimy wzdłuż na pół
- Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry
- Cukinię kroimy w krążki
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy warzywa
- Smażymy po 2-3 min z każdej strony
- Lekko solimy i pieprzymy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu i papryki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Szparag (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cukinia zielona (100 g)
- Marchew (45 g)
- Cykoria (40 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.