Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą
Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą
Przygotowanie
- Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry
- Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Wrzucamy mięso
- Lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy po 2-3 min z każdej strony i przekładamy na 2 min na drewnianą deskę
- Pomidora kroimy w plastry i posypujemy krążkami cebuli
- Sałatę układamy obok, polewamy sosem
- Obok kładziemy mięso
Rady dietetyka
Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety i towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie naszych smacznych sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Sarnina udziec (180 g)
- Pomidor (170 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Cebula biała (50 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.