Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat
Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat
Przygotowanie
- Imbir drobno siekamy
- Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa
- Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir
- Formujemy kształt liścia
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Smażymy kurczaka 5 min z każdej strony
- Dokładamy plastry ananasa (jak się nie mieszczą, to można przekroić na połówki)
- Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień
- Dusimy 3 minuty
- Podnosimy pokrywkę
- Przewracamy ananasy i mięso na drugą stronę
- Smażymy 2 minuty
- Na talerzu układamy roszponkę, sałatę, rukolę, radicchio
- Na sałaty kładziemy przekrojone pomidorki i ogórka
- Dodajemy krążki cebuli i polewamy sosem
- Obok sałatki kładziemy mięso z ananasami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (200 g)
- Ananas (160 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Cebula (40 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Sałata rzymska (35 g)
- Sałata radicchio (35 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Ogórek długi (20 g)
- Rukola (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Imbir korzeń (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.