Szczaw zasmażany
Szczaw zasmażany
Przygotowanie
- Liście szczawiu odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół
- Następnie szczaw dokładnie myjemy i osuszamy
- Na patelnię wlewamy wodę, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy na umiarkowanym ogniu, do momentu, aż tłuszcz się roztopi
- Dodajemy szczaw i sól, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając (smażymy do momentu, aż szczaw zmięknie)
- Patelnię ściągamy z kuchenki, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy
- Szczaw nakładamy na talerze
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szczawiem.
Autor
Lista składników
- Szczaw (400 g)
- Śmietana jogurtowa 10% (45 g)
- Masło (20 g)
- Woda (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.