fbpx
Szukaj
open close

Szczaw zasmażany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c138d01c4-8ddc-4435-a8b7-132eb9661a19
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szczaw zasmażany

Przygotowanie

  • Liście szczawiu odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół
  • Następnie szczaw dokładnie myjemy i osuszamy
  • Na patelnię wlewamy wodę, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy na umiarkowanym ogniu, do momentu, aż tłuszcz się roztopi
  • Dodajemy szczaw i sól, mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając (smażymy do momentu, aż szczaw zmięknie)
  • Patelnię ściągamy z kuchenki, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy
  • Szczaw nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szczawiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szczaw (400 g)
  • Śmietana jogurtowa 10% (45 g)
  • Masło (20 g)
  • Woda (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Clafoutis ze szczawiem

Szczaw Liście odrywamy od łodyżek, duże liście rozrywamy wzdłuż na pół Następnie liście dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy nożyczkami Szalotki (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa

Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >