Szaszłyki z polędwiczki i papryki
Szaszłyki z polędwiczki i papryki
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm
- Papryki kroimy na kawałki o wielkości kawałków mięsa (nasiona usuwamy)
- Na patyki do szaszłyków na zmianę nadziewamy mięso z papryką
- Szaszłyki posypujemy przyprawami (solą, pieprzem, chili i oregano)
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy szaszłyki i grillujemy do momentu, aż będą zarumienione
- Opcjonalnie możemy podawać szaszłyki z dodatkiem ryżu
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina polędwica (surowa) (500 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Chili w proszku (1.5 g)
- Oregano suszone (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.