Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Przygotowanie
- Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia
- Posypać z każdej strony solą
- Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki
- Wyjąć mięso
- Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)
- Wytrzeć mięso w ręcznik papierowy do sucha
- Posypać czosnkiem i pieprzem z każdej strony
- Zawinąć w gazę tak, żeby mięso było w pionie lub włożyć do siatki wędliniarskiej
- Powiesić na haczyku na minimum tydzień
- Im dłużej będzie wisieć, tym będzie lepsze, po 2 tygodniach zacznie się jednak robić bardzo twarde
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
- Sól kamienna (20 g)
- Czosnek niedźwiedzi suszony (16 g)
- Pieprz ziołowy (4 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.