Surówka z wakame
Surówka z wakame
Przygotowanie
- Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’.
- Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce.
- Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem.
- Na koniec, surówkę posypujemy sezamem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Marchew (20 g)
- Wakame (20 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sezam czarny (6 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.