Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Przygotowanie
- Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski
- Paprykę kroimy w kostkę
- Pomidory kroimy w kostkę
- Ogórki kroimy w półksiężyce
- Cebulę kroimy w kostkę
- Koperek drobno siekamy
- Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
- Dodajemy majonez
- Wyciskamy sok z cytryny
- Lekko solimy, pieprzymy
- Mieszamy, próbujemy, doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego i majonezu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowej roboty majonez.
Autor
Lista składników
- Kapusta pekińska (175 g)
- Pomidor (170 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Papryka czerwona (60 g)
- Majonez (50 g)
- Cebula czerwona (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Koper (świeży) (9 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.