Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki
Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki
Przygotowanie
- Kapustę pekińską siekamy dość drobno.
- Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki.
- Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie.
- Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki, sól i zioła.
- Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem i mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kapusta pekińska (150 g)
- Awokado (70 g)
- Sok z limonki (bio) (45 g)
- Kiełki rzodkiewki (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Bazylia suszona (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.