Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Przygotowanie
Surówka z czerwonej kapusty z granatem
- Kapustę siekamy w cienkie paski i przenosimy do miski
- Dodajemy sól i mieszamy
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Suszone owoce drobno kroimy i przenosimy do miski
- Całość dokładnie mieszamy, dodajemy sos i ponownie mieszamy
- Z granatu wydłubujemy pestki i posypujemy nimi surówkę
Sos
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych surówek.
Autor
Lista składników
Surówka z czerwonej kapusty z granatem
- Kapusta czerwona (1000 g)
- Granat (50 g)
- Morela suszona (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Sos
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Kminek mielony (1.5 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.