Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Przygotowanie
- Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą
- W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę
- Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy
- W szklance mieszamy składniki sosu i dodajemy do miski z kapustą
- Przy pomocy rąk dokładnie wszystko ugniatamy tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem
- Na koniec z granatu wyjmujemy pestki, dodajemy je do sałatki i delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
Surówka
- Kapusta czerwona (750 g)
- Morela suszona (60 g)
- Granat (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (42 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Sos
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Syrop z agawy (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Kmin rzymski (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.