Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami
Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy i kroimy w plastry
- Cykorię myjemy i kroimy w plastry
- Cebulę kroimy w krążki
- Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min
- Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu
- Smażymy stek po 5 min z obu stron
- Solimy i pieprzymy
- Odkładamy na deskę
- Na tę samą patelnię dajemy łyżkę tłuszczu
- Smażymy cebulę, kalarepę, cukinię i cykorię
- Solimy i pieprzymy
- Ziemniaka kroimy w cząstki, układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem
- Obok układamy cukinię, cykorię i cebulę
- Na środku kładziemy mięso
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Ziemniak (150 g)
- Wołowina rostbef (140 g)
- Cebula (105 g)
- Kalarepa (80 g)
- Cykoria (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.