fbpx
Szukaj
open close

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6fedd95-3c8f-48f7-8887-4a5a8281d83e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paseczki
  • Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
  • Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
  • W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucamy cebule i czosnek
  • Mieszamy
  • Po kolejnych 2 minutach dodajemy makaron z warzyw
  • Dodajemy kawałki wędzonego łososia
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dorzucamy pomidorki koktajlowe
  • Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2 minuty
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy, próbujemy
  • Solimy, pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia warzywnego spaghetti.

djęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion kostny (250 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cukiniowe spaghetti z bazyliowo-miętowym pesto

Cukinie umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Następnie każdy plasterek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, tak (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese na makaronie z cukinii

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitcu Dynię obrać, wydrążyć pestki, pokroić na większe kawałki i posmarować (…)

WIĘCEJ >

Bulion kostny

Wkładamy różne rodzaje kości do dużego garnka Zalewamy wodą (ok 3-4 litry, tak by przykryło kości) Dolewamy ok 50 ml (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z spaghetti warzywnym

Obieramy marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek Cukinię, marchew i pietruszkę trzemy na makaron narzędziem, które mamy (jak nie mamy nic, (…)

WIĘCEJ >