Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym
Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy grzyby
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy pół szklanki ziemnej wody z kranu
- Gotujemy 10 min na małym ogniu
- Ziemniaka wrzucamy do rosołu/wywaru i miksujemy blenderem
- Zmiksowane dolewamy do grzybów
- Gotujemy 5 min na małym ogniu
- Dodajemy makaron z kalarepy i wyłączamy gaz
- Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (165 g)
- Bulion mięsny (125 ml)
- Cebula (105 g)
- Borowik (świeży) (100 g)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Woda (100 ml)
- Ziemniak (75 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.