Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem
Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem
Przygotowanie
- Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti
- Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron
- Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć z obu stron po kilka minut, aż białko ryby zetnie się w środku
- W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę i czosnek, dorzucić pomidorki oraz trawę cytrynową
- Podlać rosołem, gotować 2 min
- Dorzucić makaron z cukinii i szczypiorek
- Mieszać i podgrzewać 2 min
- Nałożyć makaron na talerz i na górę położyć łososia
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Łosoś atlantycki (świeży) (200 g)
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Bulion mięsny (100 ml)
- Cebula (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Szczypiorek (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.