Spaghetti wielowarzywne
Spaghetti wielowarzywne
Przygotowanie
- Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
- Warzywa kroimy w paski
- Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Nodsmażamy 2 min
- Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy 3 min
- Dodajemy cukinię, rzodkiew i imbir
- Wlewamy ¼ szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu.
Uwagi
Inne przepisy na spaghetti i makarony warzywne znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by sprawdzić skład tych przepisów i dopasować do swojej diety. Piktogramy ułatwią orientację.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Rzodkiew biała (110 g)
- Cebula (50 g)
- Woda (50 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (5 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.