Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
Przygotowanie
- makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
- pstrąga obieramy z skóry i ości
- rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- wrzucamy cebulę z czosnkiem
- po 2-3 min dodajemy pomidory
- lekko solimy i pieprzymy, gotujemy 3 min
- dodajemy makaron i pstrąga
- dodajemy posiekaną pietruszkę
- mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przygotowania spaghetti z makaronem konjac.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (200 g)
- Pstrąg potokowy wędzony (175 g)
- Makaron Konjac (100 g)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.