Spaghetti Konjac z krewetkami
Spaghetti Konjac z krewetkami
Przygotowanie
- Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę
- Krewetki wkładamy do ciepłej wody i po chwili obieramy z pancerza i usuwamy/wycinamy przewód pokarmowy na grzbiecie
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Wrzucamy krewetki, podsmażamy 2 min, obracamy na drugą stronę
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Po 2-3 min dodajemy pomidory
- Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 3 min
- Wyciskamy sok z cytryny
- Dodajemy makaron
- Dodajemy posiekaną pietruszkę
- Mieszamy, przykrywamy pokrywką, dusimy na małym ogniu przez 3 min
Rady dietetyka
Pamiętaj, aby dopasować składniki przepisu do Twojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje na przygotowanie spaghetti z makaronu konjac.
Autor
Lista składników
- Makaron Konjac (280 g)
- Krewetka black tiger (świeża) (195 g)
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Cebula (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.