Spaghetti konjac w sosie pomidorowym
Spaghetti konjac w sosie pomidorowym
Przygotowanie
- Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 3 minuty
- Dodajemy makaron oraz posiekaną zieleninę, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia makaronu konjac.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (200 g)
- Makaron Konjac (100 g)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (30 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.