Sos vinaigrette miodowy
Sos vinaigrette miodowy
Przygotowanie
- Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy
- Wlewamy oliwę
- Dodajemy musztardę
- Dodajemy sól, pieprz
- Dodajemy miód
- Dodajemy ocet
- Miksujemy blenderem około 2 min
- Cały czas miksując dolewamy wodę
- Miksujemy jeszcze kilka sekund
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu i musztardy. Przez brak musztardy sos nie będzie się emulgował (zagęszczał), przez co otrzymamy oliwę smakową.
Uwagi
Sos może być przechowywany w lodówce nawet przez tydzień czasu.
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje na przyrządzenie sosu vinaigrette.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (250 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (30 ml)
- Miód lipowy (24 g)
- Musztarda (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.