fbpx
Szukaj
open close

Sos czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03006b37-7032-42bf-980e-d01f53e86fcf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos czosnkowy

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Majonez (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sok z limonki (bio) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos holenderski

Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Następnie ściągamy rondel z kuchenki i odkładamy na ok. (…)

WIĘCEJ >

Angielski sos miętowy

Zieleninę siekamy i przenosimy do moździerza Dodajemy połowę słodziku i rozcieramy na pastę Do garnka wsypujemy drugą połowę słodziku, wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Sos z suszonych pomidorów

Suszone pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzącej wodzie, dodajemy resztę składników i blendujemy na jednolitą masę.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby (…)

WIĘCEJ >

Sos z zielonego pieprzu

Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu  Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

WIĘCEJ >