Sorbet zakochanych
Sorbet zakochanych
Przygotowanie
- Banany obrać, pokroić w plasterki
- Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko
- Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem
- Owoce włożyć do zamrażarki na 11 godzin
- Wyjąć i po około 30 minutach sprawdzić czy już da się wbić nóż w zamrożone owoce
- Jeśli nóż wchodzi w owoce to blender też da radę
- Jeśli jeszcze za mocno są zamrożone to czekamy z 15 minut
- Bierzemy blender i blendujemy po kolei każde pudełko z owocami, w ten sposób powstają sorbety
- Gotowe sorbety nakładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałów
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów.
Autor
Lista składników
- Wiśnia (świeża) (500 g)
- Banan (240 g)
- Migdał (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.