Sorbet z mango i marakui
Sorbet z mango i marakui
Przygotowanie
- Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 5 minut
- Gdy cukier się rozpuści – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
- Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy), a następnie przenosimy owoce do blendera i blendujemy na gładką masę
- Dodajemy zawartość rondla, sok z pomarańczy i limonki, po czym ponownie dokładnie blendujemy
- Dodajemy miąższ z marakui i całość mieszamy
- Masę przenosimy do płytkiego naczynia i wkładamy do zamrażarki na ok. 6 godz. (od czasu do czasu mieszamy -b dzięki temu sorbet zyska gładką konsystencję)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sorbetów.
Autor
Lista składników
- Cukier trzcinowy (200 g)
- Mango (200 g)
- Sok z pomarańczy 100% (100 g)
- Woda (80 ml)
- Marakuja (45 g)
- Sok z limonki (bio) (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.