Śniadaniowe babeczki bekonowe
Śniadaniowe babeczki bekonowe
Przygotowanie
- Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami.
- Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym.
- Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną.
- Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do ścięcia jajka).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jajecznych muffinek.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.