Smażony szpinak z orzechami
Smażony szpinak z orzechami
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Szpinak grubo siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę)
- Wrzucamy orzechy oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
- Dodajemy szpinak i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż szpinak „zwiędnie”)
- Dodajemy zieleninę, sok z cytryny oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań ze szpinakiem.
Autor
Lista składników
- Szpinak (500 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Masło (50 g)
- Orzechy piniowe (50 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czerwony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.