Smażony makaron imbirowo- czosnkowy
Smażony makaron imbirowo- czosnkowy
Przygotowanie
- Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu.
- Cebulę i imbir drobno siekamy.
- Marchewkę myjemy i obieramy.
- Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz marchewkę i lekko podsmażamy.
- Dorzucamy przygotowany i odsączony z wody makaron.
- Gdy danie będzie już podsmażone, zmniejszamy ogień, wbijamy jajka i energicznie mieszamy z całym makaronem.
- Gdy jajko się delikatnie zetnie zdejmujemy z ognia i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Makaron ryżowy (50 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Imbir korzeń (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.