Smażony ananas z estragonem
Smażony ananas z estragonem
Przygotowanie
- Ananasa obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i wykrawamy twardy rdzeń
- Następnie kroimy ananasa w kostkę
- Rozgrzewamy patelnię
- Na rozgrzaną patelnię kładziemy miód i podgrzewamy przez ok. 1 minutę, aby się rozpuścił
- Dodajemy ananasa i obracamy tak, aby były równomiernie pokryte miodem
- Ananasa smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy przyprawy, mieszamy i odkładamy
- Zieleninę drobno siekamy, posypujemy nią ananasa i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ananasem.
Autor
Lista składników
- Ananas (600 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Estragon (świeży) (3 g)
- Pieprz kajeński (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.