Smażone przegrzebki
Smażone przegrzebki
Przygotowanie
- Natkę pietruszki siekamy
- Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy
- Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki
- Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte
- Ściągamy z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy natką pietruszki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Przegrzebki (świeże) (200 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.