Słoneczna sałatka owocowa
Słoneczna sałatka owocowa
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy wodę i sok z cytryny, dodajemy miód i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu rozpuszczenia się miodu, a następnie odkładamy rondel do ostygnięcia
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół
- Ananasa kroimy na kawałki
- Melony obieramy i kroimy w kostkę
- Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki
- Kulki winogrona kroimy na pół
- Wszystkie owoce wrzucamy do miski i polewamy większą połową syropu
- Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godz.
- Po tym czasie nakładamy sałatkę do misek i polewamy pozostałym sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Do sporządzenia tej sałatki możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Melon miodowy (360 g)
- Melon kantalupa (315 g)
- Woda (300 ml)
- Ananas w puszce (250 g)
- Truskawka (200 g)
- Mandarynka (130 g)
- Borówka (100 g)
- Winogrono białe (75 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.